Bistro RougeMarin, Zagreb

Bistro RougeMarin, Zagreb
Bistro RougeMarin, Zagreb
Autor: Datum objave: 20. studenoga 2012.

Popularni hamburger bar "ispred zagrebačke tvornice žarulja" postao je restoran, mjesto gdje se kuha i jede bez prenemaganja

Ako su vam vrhunski hamburgeri važna stavka u životu, zasigurno ste već ćuli za RougeMarin. "Znaš onaj super hamburger u kiosku ispred bivše Tvornice žarulja na Folnegovićevoj…", glasio je nekako proteklih godinu dana word of mouth koji je hamburgere chefa Marina Medaka postavio na mjesto najboljih u gradu. Meso vrhunske kvalitete, vlastita peciva, domaći ketchup, i bogatstvo konkretnih priloga jednostavna su i nepogrešiva kombinacija koja je svakog ljubitelja hamburgera natjerala da sazna gdje se to točno nalazi 'bivša tvornica žarulja'.

No, donedavno su svi takvi imali problem, pogotovo zimi. Proizvodnja se odvijala u malenom kiosku koji je ljeti imao terasu na kojoj se hamburger moglo i pojesti, dok smo zimi bili osuđeni na cupkanje pred kioskom pa potom, nestrpljivu konzumaciju putem. Uvjerili smo se na primjeru vlastite greške da pecivo svježe spravljenog hamburgera ne preživljava transport pa je najpametnije bilo pojesti ga na licu mjesta.
rougemarin hamburger.jpg
Na standardni hamburger možete dodati 5 različitih vrsta umaka i sira ili birati iz čuvene ponude Specijala.
Taj problem Marin Medak konačno nam je rješio prije nekoliko tjedana kada je, sada unutar prostora bivšeg TEŽ-a, otvorio svoj iznimno šarmantni bistro koji uređenjem i atmosferom djeluje kao „da nije odavde“. Dašak velikih europskih metropola u kojima se najzanimljiviji restorani i bistroi nalaze na najčudnijim mjestima, zapuhao je i kod nas. Konačno, pomislili smo, imamo mjesto gdje se kuha i jede bez prenemaganja. Naime, RougeMarin više nije samo hamburger bar, iako je na njima izgradio svoju reputaciju. Dnevno su u ponudi razne lešade: piletina, teletina, patka, dimljeno svinjsko meso (8-12kn za 100gr), prilozi poput pirea od celera i krumpira, kuhani ječam, pirjani kiseli kupus, razna zimska variva.
rougemarin pileca krilca.jpg
Pileća krilca “Singapore style” i stakleni rezanci iz wok-a iz kuhinje chefova Škufa i Gage.
Nemojte pomisliti da su hamburgeri zbog svega navedenog pali u drugi plan. Svaki dan možete na klasični hamburger dodati barem 5 različitih vrsta sira i domaćih umaka, uz standardno dobru prženu slaninu i karamelizirani luk. O specijalima poput hamburgera s gorgonzolom i pekmezom od smokava da i ne pričamo! No, ni tu priča ne prestaje.

Gostovanja prijateljskih kuhara (npr. Tvrtko Šakota, Mate Janković) daju dodatnu dimenziju. Vrlo pristojne cijene za jela kreativne kuhinje omogućit će svima nesklonima fancy mjestima da provjere je li autorska kuhinja spomenutih chefova mit ili stvarnost. Za kraj napomena da je dnevna ponuda dostupna do 15h, a često se dogodi da i prije tog termina ostanete kratkih rukava ako ste za lešadu ili varivo. Hamburgeri su, naravno, uvijek tu, što uopće nije manje dobra opcija.
Vrsta:
hamburgeri, lešade, variva, kreativna kuhinja, ponešto za svakoga u dobroj atmosferi
Vlasnik:
Marin Medak
Adresa:
Folnegovićeva 10, Zagreb
Telefon:
+385 1 6187 776
E-mail:
marketing@rougemarin.hr
WWW:
www.rougemarin.hr
Radno vrijeme:
pon-sub 9-23h
Kapacitet:
50 osoba
Omogućeno parkiralište:
da
Catering:
da
Prilagođena ponuda:
hamburgeri, dnevna jela i brunch u zanimljivom izdanju