Tartar umak

Tartar umak
Tartar umak
Autor: Datum objave: 2. travnja 2009.

Osnovni podaci

Broj porcija:
6-8
Trajanje pripreme:
do 15 min
Vrsta jela:
umak
Glavni sastojak:
majoneza
Način pripreme:
hladna priprema
Slijed:
prilog
Osobitost:
brzo i jednostavno

Sastojci

  • 2 dl majoneze
  • 1 nasjeckani kiseli krastavac
  • 10 g nasjeckanih kiselih kapara
  • 1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
  • pola čaše bijelog vina
  • sok od pola limuna
  • 1 žličica senfa
  • papar, sol

Priprema

  1. Ulijte vino u majonezu i promiješajte.
  2. Dodajte nasjeckane krastavce, kapare i peršin, senf, limunov sok, papar i sol, sve prema ukusu.
  3. Još jednom sve dobro promiješajte.