Recepti Roštilj 01. svibnja 2024.

SVI IH VOLE Punjene pileće rolice sa žara

Roštilj
15 MIN
12 MIN
4
SREDNJE
Pileće rolice
Pileće rolice
foto: Elena Leya/Unsplash
Ove će punjene rolice sa žara obožavati i djeca. Uz dodatak maslinova ulja, koje savršeno ide uz pečenu piletinu, posluži ih uz salatu i pečeni kukuruz

Ako postoji ukusno i super jednostavno meso za 'baciti' na žar onda je to definitivno piletina. Za manje od 30 minuta imat ćeš savršenu večeru s bogatim okusima, a pripremiš li je za zabavu s prijateljima, garantiramo da će se razgrabiti u hipu.

Još kada je upariš s nekim od svojih omiljenih priloga dobit ćeš nevjerojatno ukusan obrok, posebno kad se u njemu uživa na otvorenom. Ono što posebno volimo kod ovog jednostavnog recepta jest punjenje u kojem su se sljubili razni okusi, od usitnjenog špinata, preko mozzarelle do neizbježne rajčice. 

Uz dodatak maslinova ulja, predlažemo i da piletini dodaš neki aromatični sir, poput cheddara, ali možeš koristiti i provolone ili neki drugi sir po želji. Posluži s pečenim kukuruzom i sezonskom salatom!

Pileće rolice | Author: Elena Leya/Unsplash Pileće rolice foto: Elena Leya/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Punjene pileće rolice sa žara
15 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Rajčica 2 kom
  • Mozzarella 100 g
  • Pileća prsa 400 g
  • Mini rajčica 300 g
  • Mladi špinat 200 g
  • Balzamični ocat - bijeli 4 žlica
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Pileći temeljac 3 žlica
  • Sol
  • Crni papar
  • Svježi sir 2 žličica
Postupak
  1. Špinat očisti, operi i posuši pa 100 g nasjeckaj, a ostatak natrgaj na komadiće veličine zalogaja. Rajčice prelij kipućom vodom, oguli i prereži popola te im odstrani koštice, a meso nareži na trakice. 


  2. Mozzarellu nareži na kockice. PIleća prsa izreži na 4 jednaka komada (fileta), posuši ubrusom, posoli, popapri te premaži svježim sirom. 


  3. Po siru rasporedi sjeckani špinat, mozzarellu i rajčicu pa meso smotaj i učvrsti čačkalicama. 


  4. Rolice peci na vrućem roštilju oko 12 minuta uz povremeno okretanje.


  5. Očisti salatu, operi je, ocijedi i natrgaj na manje komade. Mini rajčice operi i prereži popola. Oboje pomiješaj s preostalim špinatom pa salatu pokapaj preljevom od octa, ulja, pilećeg temeljca, soli i papra. 


  6. Pečene rolice prereži na manje komade i posluži sa salatom. Uz ove rolice izvrsno godi kukuruz pečen na roštilju.


isprobaj i ova slasna i brza jela s piletinom...

Pileće rolice s gljivama u ovitku od slanine Možda vas zanima... Pileće rolice s gljivama u ovitku od slanine Recepti Možda vas zanima... Odabrali smo: Brza i fina jela s piletinom za svaki dan Recepti Grilana marinirana piletina Možda vas zanima... SOČNO I MOĆNO Piletina s roštilja marinirana u pivu Recepti Kremasta juha s piletinom i povrćem Možda vas zanima... NOVI HIT Kremasta juha s piletinom i povrćem Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.